[| Реєстраційна служба Радехівського РУЮ ]
Головна » Архів матеріалів
05 квітня 2015 року набрав чинності Закон України №191-VIII від 12.02.2015 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» (далі – Закон). У зв’язку з чим, зокрема, було внесені зміни до Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 №868 «Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Законом розширено коло суб`єктів, яким надано повноваження з прийому та видачі документів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Відтепер на законодавчому рівні закріплена можливість здійснення цих повноважень посадовими особами органів місцевого самоврядування, адміністраторами центрів надання адміністративних послуг, нотаріусами.

Також, Законом з часу набрання ним чинності запроваджено диференційований підхід до визначення розміру адміністративного збору, що залежить від п ... Читати далі »
Переглядів: 1675 | Додав: lybustok | Дата: 30.06.2015

Законами України від 05 березня 2015 року №247-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» (далі – Закон №247-VIII) та від 12 лютого 2015 року №191-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)" (далі - Закон №191-VIII), спрощено процедуру державної реєстрації права оренди земельних ділянок.

1. Відповідно до Закону №247-VIII нотаріусу надано можливість проводити державну реєстрацію:

речових прав, похідних від права власності, на земельні ділянки сільськогосподарського призначення незалежно від нотаріального посвідчення договору, на підставі якого виникає таке право;

права власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яке виникло та оформлено в установленому порядку до 01 січня 2013 року, одночасно з державною реєстрац ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: lybustok | Дата: 24.06.2015

Законом України від 14 травня 2015 року №418-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування земельних ділянок та їх державної реєстрації на підставі документації із землеустрою, розробленої до 2013 року" внесено зміни до таких законодавчих актів України:

1. Розділ X "Перехідні положення" Земельного кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2002 р., № 3-4, ст. 27) доповнено пунктом 20 такого змісту: "20. Установити, що у разі, якщо до 1 січня 2013 року була розроблена технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку, на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про надання або передачу земельної ділянки у власність або надання в користування, у тому числі на умовах оренди, формування земельної ділянки як об’єкта цивільних прав, крім випадків, визначених статтею 79-1 цього Кодексу, здійснюється за такою технічною документацією".
... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: lybustok | Дата: 23.06.2015

Нацбанк роз’яснив українським банкам – приймати електронні витяги, виписки та довідки з держреєстрів на рівні з паперовими
Національний банк України у відповідь на численні звернення громадян про відмови з боку банківських установ приймати електронні витяги, виписки та довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців направив до всіх вітчизняних банків роз’яснення, яким зобов’язав банківські установи приймати електронні документи, отримані громадянами чи юридичними особами з державних реєстрів в електронній формі, так само як і їх паперові аналоги.
Національний банк України у відповідь на численні звернення громадян про відмови з боку банківських установ приймати електронні витяги, виписки та довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців направив до всіх вітчизняних банків роз’яснення, яким зобов’язав банківські установи приймати електронні документи, отримані громадянами чи юридичними особами з державних ... Читати далі »
Переглядів: 480 | Додав: lybustok | Дата: 19.06.2015

Права на нерухоме майно з 22 червня 2015 року буде можливо зареєструвати у скорочені строки. Кабінет Міністрів України прийняв 8 квітня 2015 року постанову №190 "Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки".

Відповідно до частини тринадцятої статті 15 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", установлено скорочені строки надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і розмір плати за їх надання.

Так, у скорочені строки передбачено державну реєстрацію права власності, якщо вона проводиться з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно, та державну реєстрацію права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс - за п’ять робочих днів; державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно - за три робочі дні; надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій ... Читати далі »
Переглядів: 535 | Додав: lybustok | Дата: 19.06.2015

« 1 2 3 4 5 ... 21 22 »