[| Реєстраційна служба Радехівського РУЮ ]
Головна » 2014 » Липень » 08
Відповідно до Конституції України, Цивільного та Земельного кодексу України, Законів України «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) право оренди земельної ділянки підлягає обов’язковій державній реєстрації. Право оренди земельної ділянки є похідним і реєструється після державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку (наявність у власника державного акта чи свідоцтва про право власності), крім випадків, передбачених статтею 4-1 Закону.

Право оренди земельної ділянки, що виникло до набрання чинності Законом, визнається дійсним у разі відсутності його державної реєстрації передбаченої Законом за умови, якщо така реєстрація була проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент його виникнення, або якщо на момент виникнення прав та їх обтяжень діяло законодавство, що не передбачало обов'язкової реєстрації таких прав та їх обтяжень.

Державна реєстрація речових прав на нерухоме ... Читати далі »
Переглядів: 527 | Додав: lybustok | Дата: 08.07.2014

Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) встановлено, що державна реєстрація прав є публічною, проводиться органом державної реєстрації прав, який зобов'язаний надавати інформацію про зареєстровані права та їх обтяження в порядку, встановленому Законом.
Статтею 6 Закону визначено систему органів державної реєстрації прав, яку становлять: Міністерство юстиції України; центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації прав (Державна реєстраційна служба України); органи державної реєстрації прав, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку (далі - органи державної реєстрації прав).

Орган державної реєстрації прав проводить державну реєстрацію прав та їх обтяжень або відмовляє у їх реєстрації; забезпечує ведення Державного реєстру прав; надає інформацію про зареєстровані права та їх обтяження в порядку, встановленому цим Законом; з ... Читати далі »
Переглядів: 1502 | Додав: lybustok | Дата: 08.07.2014