[| Реєстраційна служба Радехівського РУЮ ]
Головна » 2014 » Липень » 31
Про надання адміністративних послуг через центр надання адміністративних послуг при Радехівській райдержадміністрації

Відповідно до частини сьомої статті 12 Закону України “Про адміністративні послуги”, розпорядженням Кабінету Міністрів України №523-р від 16 травня 2014 року "Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг", затверджено перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади, які надаються через центр надання адміністративних послуг, згідно з додатком. Перелік містить 52 види послуг, суб’єктами надання яких є територіальні органи Державної міграційної служби, Держземагентства, Держархбудінспекції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Укрдержреєстру, Держсанепідслужби.
Адміністративні послуги, які затверджені в даному розпорядженні, будуть надаватися і через Центр надання адміністративних послуг при Радехівській районній державній адміністрації.
Так, адміністративні посл ... Читати далі »
Переглядів: 653 | Додав: lybustok | Дата: 31.07.2014

Щодо порядку проведення держреєстрації права оренди земельної ділянки одночасно з правом власності на неї держави чи територіальної громади
Державна реєстраційна служба України листом від 23.06.2014 №11942/05-15-14, довела до відома органів державної реєстрації прав інформацію щодо деяких питань, пов’язаних із проведення державної реєстрації права власності з видачею свідоцтва на новозбудований об’єкт нерухомого майна.

Так, Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) визначено одночасність проведення державної реєстрації права власності держави чи територіальної громади на земельну ділянку з державною реєстрацією похідного речового права на неї (стаття 4-1 Закону).

При цьому, у разі здійснення державної реєстрації прав на земельні ділянки, похідних від права власності, за відсутності державної реєстрації права власності держави чи територіальної громади на зазначені земельні ділянки, відповідний ... Читати далі »
Переглядів: 496 | Додав: lybustok | Дата: 31.07.2014

Щодо присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна як його ідентифікуючої ознаки
Державна реєстраційна служба України листом від 23.06.2014 №11942/05-15-14, довела до відома органів державної реєстрації прав інформацію щодо документа про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна.

Так, Цивільним законодавством та законодавством у сфері державної реєстрації прав передбачено можливість поділу об’єкта нерухомого майна або виділу його частини та проведення державної реєстрації прав на такі об’єкти.

За таких умов, у разі поділу об’єкта нерухомості утворюються два (або більше) самостійних об’єктів.

Тому, з метою реалізації правомочностей власника законодавством у сфері державної реєстрації прав передбачено проведення такої реєстрації на новостворені об’єкти.

У свою чергу, задля ідентифікації об’єктів нерухомого майна та виокремлення об’єктів нерухомості серед інших, Порядком державної прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого ... Читати далі »
Переглядів: 14176 | Додав: lybustok | Дата: 31.07.2014