[| Реєстраційна служба Радехівського РУЮ ]
Головна » 2014 » Червень » 11
Загальний порядок проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (далі – державна реєстрація прав) визначений частиною першою статті 15 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон).
Так, державна реєстрація прав проводиться в такому порядку:
1) прийняття і перевірка документів, що подаються для державної реєстрації прав, реєстрація заяви;
2) встановлення факту відсутності підстав для відмови в державній реєстрації прав, зупинення розгляду заяви про державну реєстрацію прав та/або їх обтяжень;
3) прийняття рішення про державну реєстрацію прав, відмову в ній або зупинення державної реєстрації;
4) внесення записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі – Державний реєстр прав);
5) видача свідоцтва про право власності на нерухоме майно у випадках, встановлених статтею 18 цього Закону;
6) надання витягів з Державного реєстру прав про за ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: lybustok | Дата: 11.06.2014

Згідно з частинами першою та другою статті 355 Цивільного кодексу України майно, що є у власності двох або більше осіб (співвласників), належить їм на праві спільної власності (спільне майно).
Майно може належати особам на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності.
При цьому, відповідно до статей 356 та 368 вказаного Кодексу власність двох чи більше осіб із визначенням часток кожного з них у праві власності є спільною частковою власністю. Спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною власністю.
Частинами сьомою та чотирнадцятою статті 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) державна реєстрація речових прав на нерухоме майно (далі – державна реєстрація прав) проводиться на підставі заяви власника, іншого правонабувача, сторони правочину, за яким виникло право, уповноваженої ними особи або державного кадастрового ... Читати далі »
Переглядів: 1032 | Додав: lybustok | Дата: 11.06.2014

Нові форми заяв у сфері державної реєстрації прав
на нерухоме майно та їх обтяжень

20 травня 2014 року набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 12.05.2014 № 748/5 «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 17 квітня 2012 року № 595/5», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13 травня 2014 року за № 493/25270.
Зазначеним наказом, у формах заяв про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо права власності), про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо права власності на єдиний майновий комплекс), про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо іншого речового права), про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо іншого речового права на єдиний майновий комплекс), про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо обтяження речового права), про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо обтяження речового права на єдиний майновий комплекс), про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо відмови від ... Читати далі »
Переглядів: 1122 | Додав: lybustok | Дата: 11.06.2014