[| Реєстраційна служба Радехівського РУЮ ]
Головна » 2014 » Червень » 13
З 30.05.2014 року набрав чинності наказ Міністерства юстиції України №749/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 14.10.2011 року № 3178/5", яким було внесено зміни до реєстраційних карток ЮО та ФОП.
Форма реєстраційних карток у новій редакції розміщено на веб-сайті Державної реєстраційної служби України за адресою:http꞉//www.drsu.gov.ua/show/93.

Державний реєстратор
юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців
реєстраційної служби
Радехівського РУЮ
Волос Ю.В.
Переглядів: 908 | Додав: lybustok | Дата: 13.06.2014

Щодо державної реєстрації права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення
Договір оренди землі – це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку у відповідності до умов договору та вимог земельного законодавства.

Статтею 6 Закону України «Про оренду землі» визначено, що право оренди земельної ділянки підлягає державній реєстрації відповідно до закону.

Істотні умови, які повинні бути обов’язково відображені в договорі оренди землі:

Істотними умовами договору оренди є (стаття 15 Закону України «Про оренду землі»):

- об’єкт оренди (тобто земельна ділянка з визначенням її кадастрового номера, місця розташування, розміру земельної ділянки);

- строк дії договору (строк дії договору визначається сторонами договору, але він не може перевищувати 50 років);
... Читати далі »
Переглядів: 3137 | Додав: lybustok | Дата: 13.06.2014

Відкрито особисту телефону «гарячу лінію» Голови Держземагентства Сергія Рудика, яка дозволить зробити максимально прозорими всі процеси діяльності Держземагентства, налагодити ефективний зворотній зв`язок з громадянами та оперативно протидіяти корупційним діям.

Режим роботи: щодня з 9.00 до 17.00 (крім вихідних та святкових днів), у п'ятницю з 9.00 до 16:45.

Голова Держземагентства України Сергій Рудик під час робочого візиту до Чернівецької області на нараді з керівниками територіальних органів Держземагентства та державних підприємств, що належать до сфери його управління, наголосив, що запровадження “гарячої лінії” підвищить рівень довіри громадян до влади та змінить звичний стереотип адміністрування на користь простої людини.

– “Гаряча лінія” стане одним із інструментів боротьби з корупцією та бюрократією, непрофесіоналізмом та байдужістю, з якими стикаються мешканці регіонів при зверненні до територіальних органів Держземагентства. Чи на сво ... Читати далі »
Переглядів: 1027 | Додав: lybustok | Дата: 13.06.2014

Запроваджено принцип екстериторіальності щодо реєстрації земель сільськогосподарського призначення
Наказом Міністерства юстиції України від 28.05.2014 №845/5 "Про заходи щодо державної реєстрації прав на землі сільськогосподарського призначення", який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 травня 2014 року за №568/25345 (далі - Наказ), запроваджено принцип екстериторіальності щодо реєстрації прав оренди сільськогосподарських земель, який набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Наказом встановлено, що державна реєстрація прав на землі сільськогосподарського призначення проводиться державними реєстраторами прав на нерухоме майно (далі - державні реєстратори) структурних підрозділів територіальних органів Міністерства юстиції України, що забезпечують реалізацію повноважень Державної реєстраційної служби України (далі - структурні підрозділи), за місцем розташування земельної ділянки, а також державними реєстраторами інших структурних підрозділів, ... Читати далі »
Переглядів: 927 | Додав: lybustok | Дата: 13.06.2014