[| Реєстраційна служба Радехівського РУЮ ]
Головна » 2014 » Червень » 27
Державна реєстраційна служба України листом від 06.06.2014 №9300/05-15-14 «Роз’яснення щодо проблемних питань, які виникають при проведенні державної реєстрації речових прав на земельні ділянки», довела до відома органів державної реєстрації прав інформацію щодо проблемних питань, які виникають стосовно реєстрації права власності з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно у разі виділення земельних часток (паїв) в натурі.

Згідно з частинами першою – другою статті 3 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», підставами для виділення земельних у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) є рішення відповідної сільської, селищної, міської ради чи районної державної адміністрації.

Особи, власники сертифікатів на право на земельну частку (пай), які виявили бажання одержати належну їм земельну частку (пай) в натурі (на місцевості), подають до відповідної сільської, ... Читати далі »
Переглядів: 715 | Додав: lybustok | Дата: 27.06.2014

Державна реєстраційна служба України листом від 06.06.2014 №9299/05-15-14 «Роз’яснення щодо порядку оформлення прав власності на майно, виділене в натурі власникам майнових паїв членів колективних сільськогосподарських підприємств», довела до відома органів державної реєстрації прав інформацію щодо порядку оформлення прав власності на майно, виділене в натурі власникам майнових паїв членів колективних сільськогосподарських підприємств.

Відповідно до пункту 13 Порядку визначення розмірів майнових паїв членів колективних сільськогосподарських підприємств та їх документального посвідчення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2001 року №177, майновий пай члена підприємства документально підтверджується свідоцтвом про право власності на майновий пай члена підприємства за зразком згідно з додатком.

У разі набуття у власність майнового паю (його частини) на підставі угоди міни, дарування та інших цивільно-правових угод, а також спадкуван ... Читати далі »
Переглядів: 3648 | Додав: lybustok | Дата: 27.06.2014